Please select mobile menu.

Ruj

August 23, 2015 ,

Dimineata de august. Trezitul este mai anevoios. Dupa un eveniment cu zbucium, parca picioarele nu vor sa ma asculte. Dar fac un “hei rup”! si o iau din loc. Este ziua Anei. Implineste 4 ani. Nu am cum sa lipsesc, mai ales ca Georgiana, mama, face cele mai bune prajituri din lume.

Familia Cernatescu imi este apropiata, si nu de vreun grad de rudnie ci prin evenimente. Am fotografiat botezul lui Vladimir, povestea lor de Craciun, aniversarea de un an a lui Vladimir, iar acum ziua Anei.  


Drumul pana la ei este brusc mai anevoios. Un proiect European mult asteptat le-a asezat bland pe ulita, transee, lungimi, latimi si adancimi variabile, deloc constante. Este viitoarea canalizare, mandria satului. Suna putin din povestile lui Creanga. Deja cred ca-ti imaginezi un sat uitat de lume. Este un sat la doar cativa km de Pitesti. O sa fac fotografii la inaugurare, peste 5 ani voi fi un fotograf renumit.

Ajung. Ma intampina Geo, tatal celor doua minuni. Nu este chiar in apele lui. Are doua degete de la mana stanga bandajate in purul stil romanesc: 3kg de tifon cat sa-ti sara in ochi si sa te panichezi.

XPA_9110

Ana este culoarea familiei. Si ma refer atat la perlele pe care le scoate pe banda dar si pentru accesoriile nelipiste atunci cand stie ca vin sa fotografiez.

Ana este “lipstick girl”. Nicio fotografie fara ruj. Astazi a dorit “rujul verde”. Daca iti mai aduci aminte (in cazul in care faci parte si tu din generatia mea, mezozoic). Erau niste rujuri  de culoare verde, care lasau pe buze un rosu aprins si incapatanat sa ramana mult timp fara a putea fi sters. Inca mai exista pe piata asemenea “gadget”, si il avea si Ana  L-a intins cu grija pana la urechi.  si-a pus bratarile,  ochelarii de soare si am inceput.

Am intrebat-o pe Ana cand isi dau fetele cu ruj. “cand le lasa mamicile lor…spune ea zambind cochet”.

Intre timp a venit si vecinul. Nea’ Sandu avea intr-o mana un lemn mare si in cealalta un porumbel. Ciudata combinatie, imi zic. Ducea porumbelul la imperecheat si a facut popas la vecini. Cu parul ce-o fi vrut sa fac, ma intreb eu  in barba?

Ma rog, stie omul ce are de facut sau ce metode de persuasiune utilizeaza pentru imperecheatul  porumbeilor. Pe mana are o inima, o sageata si un nume. Este si acesta un mod sa-i arati domenid e langa tine ca o iubesti. Decat deloc, este intotdeauna binevenita o inimioara stramba albastra si o sageata curbata. “Nuti” era scris cu grija si diacritice. 

[village_carousel size=“large”] [/village_carousel]

Am mancat tort, am povestit cu Ana despre cochetarii de fete si ne-am lut ramas bun, sub briza dealurilor, pe malul transeelor. Ne vom revedea la un botez, pe 19 septembrie. Eu voi fi fotograf si mosica. Cel mai sigur cateva fotografii din album vor fi selfi-uri, familia Cerantescu va fi invitata.

Pe Ana o voi vedea crescand. Georgiana isi doreste cate un album pentru copii ei, la fiecare aniversare, pana la 18 ani.

 

 

 

Leave a comment